Sări la conţinut

Lectia de eco in Tabu de aprilie

8 aprilie 2010

De fel nu prea cumpar reviste asa numite pentru femei. Mi se pare teribil de plictisitor sa gasesc aceleasi „informatii”, repetate in diferite reviste in forme diferite.  Nu ma intereseaza articolele despre moda, frumusete, vedete autohtone sau altele asemenea. Nu ma pasioneaza temele abordate light, consumerist, ci daca ma intereseaza ceva, atunci caut informatii specializate, cat mai profi, cat mai documentate, argumentate si sustinute de cercetari.

Am cumparat totusi Tabu-editia eco (editia de aprilie). Plecam in vacanta de Paste si am zis sa am ceva de rasfoit. Nu ca nu as fi avut optiunea cartilor. Dar m-a zgandarit Cristina Bazavan, cand a afirmat intr-un post al ei ca editia de aprilie ii este cea mai draga si, din punctul ei de vedere, cea mai buna in 5 ani de zile.

Tabu, editia de aprilie

Cu adevarat „selling proposition”. Nu am putut s-o citesc din coperta in coperta, dar recunosc ca am reusit sa citesc ceva mai mult ca alte dati, din alte reviste. Dar mi-au placut cateva lucruri, dintre care mentionez:

1. conceptul grafic de departe de exceptie;

2. ideea de a colecta cu manutele lor (ale membrilor redactiei Tabu) deseuri pentru un pictorial;

3. articolele de responsabilizare sociala, care cel putin pe mine ma fac sa incerc sa traiesc eco : „O lume fara pasari si animale” si „Frumusete inutila”.

Nu mi-am pus problema pana acum ca „anual, intr-un cos de gunoi obisnuit se gaseste destula energie cat pentru a incalzi apa pentru a face 500 de bai, 3500 de dusuri si pentru a tine televizorul aprins 5000 de ore” (sursa: Tabu, editia de aprilie). Asa cum nu mi-am pus problema ca as face risipa de apa, pana cand nu am citit Dune.

Trec asadar Tabu de aprilie la lectia de eco. Si ma gandesc ca poate voi mai cumpara, macar din cand in cand, cate o revista.


Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: